Не так вже й багато господинь знають, як правильно зберігати овочі, фрукти та зелень. Зазвичай овочі відправляються в відділення для овочів в холодильнику, фрукти - до фруктів, а зелень хтось зберігає в пакеті, хтось в мокрій шматочці. Однак, деякі секрети допоможуть всього цього зберігатися набагато довше.
У хорошої господині не пропаде нічого: вона не викине стару шубу, якщо знає, що реставрація хутряних виробів подарує їй друге життя у вигляді нової шубки або жилетки; і не дозволить зіпсуватися ні одному продукту. Навіть зелень і гриби можна досить довго зберігати свіжими. І якщо про реставрацію хутряних виробів вам краще розпитати в ательє, яке займається цим, то про зберігання зелені ми розповімо прямо зараз.
Овочі:
А ви знаєте, що небажано зберігати разом цибулю і картоплю? Разом вони псуються швидше. Лук повинен зберігатися в сухому, добре провітрюваному місці, наприклад, підвішеним в панчохах. Зате картопля відмінно уживається з ... яблуками, які не дають їй проростати.
Не зберігайте помідори в поліетиленовому пакеті. Нестиглі помідори краще зберігати в паперовому пакеті чи картонній коробці, поклавши їх в один шар, в прохолодному приміщенні, поки не почервоніють. Якщо потрібно щоб зелені помідори поспіли швидше, покладіть їх в один пакет з фруктами - гази, що виділяються фруктами, допоможуть їм швидше дозріти.
Гриби:
Гриби краще зберігати в паперовому, а не пластиковому, пакеті - так вони не будуть мокнути і покриватися цвіллю.
Фрукти і ягоди:
Врахуйте, що не всі фрукти обов'язково зберігати в холодильнику, деякі добре себе почувають і на столі, за умови, що в кімнаті прохолодно. До таких відносяться: цитрусові, абрикоси, банани, ківі, груші, персики, нектарини і ананаси.
При цьому, якщо ви знаходите серед яблук одне зморщене і зіпсоване - негайно прибирайте його, інакше незабаром такими стануть і всі інші яблука.
"Черешок" бананів оберніть плівкою або фольгою - вважається, що так вони довше будуть свіжими.
Полуниця і малина довше будуть свіжими, якщо ви підете рецептом американських господинь: змішайте 1 частина оцту з 10 частинами води, искупайте ягоди в цій суміші, гарненько витріть їх, обсушити і покладіть в холодильник. Оцет, розбавлений великою кількістю води, не буде відчуватися на смак, а ягоди довше будуть міцними: малина тиждень, а полуниця 2 тижні.
Зелень:
Петрушку і кріп можна зберігати, як квіти, поставивши в стакан з водою, а зверху накрити пакетом і затягнути резиночкой.
Свіжі трави можна дрібно порізати і заморозити кубиками в оливковій олії. А потім використовувати заморожені кубики в стравах.
Листя салату залишаться свіжими і хрусткими весь тиждень, якщо помістити їх на тарілку, зверху покласти паперовий рушник і накрити плівкою.