Мабуть, жоден з видів домашньої випічки не користується такою популярністю, як пироги з капустою.
І це не дивно. Капуста – продукт позасезонний, завжди доступний і до того ж корисний. Що стосується тесту – тут вже вибір за вами: дріжджове, листкове, пиріжкові…все залежить від того, скільки часу ви готові провести на кухні.
Сьогодні ми розглянемо найшвидший і простий рецепт з усіх можливих варіантів – з заливного тесту. Всю роботу по замешиванию заливного тесту можна повністю довірити міксери. Виходять такі пироги завжди м'якими і ніжними.
Отже, щоб приготувати заливне тісто вам знадобиться підготувати такі продукти:
- півтори склянки борошна
- 1 стакан кефіру
- 5 ст. л. майонезу
- 2 яйця
- 2 ст.л. рослинного або розтопленого вершкового масла
- щіпка солі
- 1 ст.л. цукру
- пакетик розпушувача
Компоненти для тесту змішати в такій послідовності:
- яйця збити з сіллю і цукром
- влити кефір і перемішати
- в рідку суміш засипати борошно з розпушувачем і перемішати до однорідної структури
- влити олію і ще раз розмішати.
Тісто готове!
Залишилося підготувати начинку:
- капусту тонко нашаткувати
- моркву натерти на крупній тертці
- овочі обсмажити в гарячому рослинному 5 хв. на середньому вогні
- потім влити трохи кип'яченої води, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під кришкою ще 10 хв.
- в іншій сковорідці обсмажити цибулю і змішати з капустою і морквою
- приправити сумішшю сухих трав або будь-якими спеціями за своїм смаком.
Глибоку форму змастити маслом і злегка посипати паніруванням або манкою (або просто встелити пергаментом). Трохи більше половини тіста вилити у форму. Зверху рівномірно розкласти начинку і залити рештою тестом.
Щоб верхівка пирога була гладкою і красивою, начинка повинна бути повністю покрита тестом. Посипати кунжутом – теж не буде зайвим.
Відправити в розігріту до 180 гр. духовку, і через півгодини пиріжок буде готовий!