четверг, 13 ноября 2014 г.

Лимонний пиріг


Лимонний пиріг

Інгредієнти:

- сметана - 250 г
- вершкове масло - 110 г
- сода - 1/2 чайної ложки
- борошно - 2 склянки
- лимон/апельсин - 1,5 шт
- цукор - 1 склянка
- жовток - 1 шт
- схарная пудра

Приготування:

1. Сметану змішайте з содою.
2. У сметану додайте розтоплене масло, перемішайте до однорідної маси.
3. Поступово почніть додавати борошно невеликими порціями. Всипати 1,5 склянки перевірте:якщо тісто прилипає до рук,всипте половину склянки. Інакше-не обов'язково.Замісіть тісто і розділіть його на 2 рівні частини.
4. Апельсини/лимони наріжте на невеликі часточки (з шкіркою) і збийте в блендері.
5. Змелений лимон змішайте з 1 склянкою цукру.
6. Духовку нагрійте до 180 градусів. Половину тіста викладіть в якості основи. Тісто розподіліть по всій поверхні форми, зробивши невеликі бортики.
7. Викладіть начинку і рівномірно розмажте її по всій основі.
8. Розімніть другу частину тіста руками і закрийте нею начинку.
9. Для золотистої скоринки змастіть пиріг збитим жовтком. Попротыкайте пиріг виделкою. Випікайте близько 30 хвилин.Потім охолодіть і викладіть пиріг з форми і присипте цукровою пудрою.