
Інгредієнти (на 1 "Мурашину гірку"):
тісто:
200 г сметани (20%)
200 г вершкового масла
100 г цукру
400-500 г борошна
2 ч. Ложки розпушувача
крем:
1 банка вареного згущеного молока (380 г)
200 г вершкового масла
Торт "Мурашник"
Час приготування: 1 година (+1 година на застигання).
Приготування:
Заздалегідь розігрійте духовку до 180С.
Для тіста спочатку змішайте у великій мисці сметану, розм'якшене вершкове масло, цукор, а потім, всипати борошно і розпушувач, замісити пісочне тісто.
Я так відразу пишу «пісочне тісто», тому що це - хороше позначення потрібної щільності тесту. Воно повинно добре збиратися в щільний рівномірний грудку. Борошно додавайте поступово - спершу 400 г - вимішайте. Якщо тісто буде рідкуватим, додайте ще 50 г борошна, а потім, якщо знадобиться - ще 50 г.
Тепер - найцікавіше. У класичному варіанті тісто прокручують через м'ясорубку і викладають невеликі його коржики / грудочки на змащене маслом деко. Якщо м'ясорубки немає, просто відщипувати невеликі кульки від тесту і викладайте їх на деко (змастивши його вершковим маслом або виклавши папером для випічки).
Випікайте 10-15 хвилин при 180С, поки печиво не стане красивого коричневого кольору.
Поки випікаєте печиво, приготуйте крем. Для цього змішайте розм'якшене вершкове масло і варене згущене молоко в однорідну масу. Тут ніяких складних прийомів немає - просто змішайте їх в мисці і приберіть на деякий час в холодильник.
Готове і остигле печиво потрібно трохи розкришити руками. Тут - на ваш смак. Хтось любить крихту поменше, комусь подобається, щоб траплялися великі грудочки.
Розкришене печиво перекладіть в миску з готовим кремом і добре перемішайте.
Викладіть всю масу гіркою на підготовлене блюдо і приберіть на 1 годину в холодильник, щоб торт застиг.
Якщо захочете, можна прикрасити торт розтопленим шоколадом, подрібненими горіхами і шоколадом, натертим на тертці.
На мій погляд, торт цей прекрасний і без зайвих прикрас.