среда, 12 ноября 2014 г.

Вишневий пиріг


Вишневий пиріг

Інгредієнти:

для коржа :
325 гр борошна
220 вершкового масла
¾ Чайної ложки солі
1 столова ложка цукру
4 столові ложки холодної води

для начинки:
3 склянки вишні без кісточок
190 мл води
100 гр цукру
2 столові ложки крохмалю

Для того, щоб зробити корж в чаші міксера помістіть борошно, вершкове масло, цукор, сіль і воду. Добре перемішайте, поки суміш не буде нагадувати грубу хлібну крихту.

Потім руками скріпіть тісто і зробіть з нього кульку. Тісто покладіть в миску, закрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на годину.

А поки приступимо до приготування начинки. У каструльці проваріть вишню протягом 10 хвилин.

Додайте цукор і крохмаль і, помішуючи, доведіть крохмаль до загустіння (на маленькому вогні близько 5 хвилин). Остудіть перед тим, як ничинять пиріг.

Дістаньте тісто з холодильника, розділіть тісто на дві частини. Більшу частину розкачати на дошці, щедро посипаною борошном, а потім розподіліть по посипаній борошном формі. Виделкою трохи попротыкайте тісто, щоб воно не луснуло, піднявшись.

Викладіть вишневу начинку на тісто.

Тепер візьміть меншу частину тіста і тонко розкачайте. Гострим ножем наріжте на тонкі рівні і рівні по ширині смужки.

Робимо ґрати, дотримуючись інструкції.

“Ґрати» зверху можна змастити злегка збитим яєчним жовтком, щоб додати трохи блиску і рум'янцю пирога. Випікайте 45 хвилин (або до золотистої скоринки) при температурі 175 C.

Дайте пирогу повністю охолонути (може зайняти близько 2-3 годин).