понедельник, 10 ноября 2014 г.

А ви будете їсти таку ковбасу?


Новинки продуктової індустрії не перестають нас дивувати. Не так давно ми писали про генетично модифіковані продукти харчування, а сьогодні розповімо про нові сорти ковбас. Настільки нових і оригінальних, що виникають сумніви: а чи будуть покупці їх є?


Ковбасні вироби, що містять витяжку з екскрементів малюків, будуть володіти надкорисну властивостями для здоров'я людини і забезпечать йому довге життя. Як відомо проблеми з організмом людей виникають через дисбактеріоз кишечника. Навіть імунітет залежить від того, наскільки все «ладно» з мікрофлорою. Саме тому в останні роки особливої ​​популярності набули пробіотики - живі бактерії, які, потрапляючи в кишечник, колонізуються і розселяються в ньому, витісняючи патогенні мікроорганізми. За рахунок цього поліпшується травлення, виліковуються діареї, алергії, йдуть запальні процеси, знижується ризик розвитку діабету та онкології. Американські вчені вже довели, що нормальна мікрофлора в кишечнику - запорука довголіття.


Іспанські дослідники впевнені, що стілець грудних дітей - рідкісний джерело прибутків, а тому з нього слід робити витяжку. Як відомо, при виробництві деяких сортів ковбас застосовуються бактерії, що беруть участь в ферментації. В одних випадках живі організми вже знаходяться в сирому м'ясі, в інших - особливі бактерії додають в процесі виробництва ковбас. Так що незабаром можуть з'явитися ковбасні вироби, ферментовані людськими пробіотиками ...


Що ж, сорт кави, зерна якого пройшли через шлунок заморських звірків, вже є найдорожчим в світі. Тепер черга за ковбасою. Правда, дітей-то набагато більше, тому виробляти такі вироби буде простіше, а значить і ціна на них буде доступною.


Чи не хочете їсти ковбасу з витяжкою з екскрементів грудничків? Будь ласка, покуштуйте ковбасні вироби з ДНК знаменитостей! Закордонна компанія представила світу проект виробництва ковбас салямі зі смаком відомих людей, причому на оболонці виробу буде зображений той, чиї клітини потрапили в ковбаску. Уже озвучені імена зірок - це Еллен Дедженерес, Дженніфер Лоуренс, Каньє Уест, Джеймс Франко. Щоб не травмувати знаменитостей, створені спеціальні біореактори, де із «зоряних» зразків вирощуватимуть м'ясо. Щоб не пропагувати канібалізм, ковбаси будуть всього на 30% складатися з «чоловічини», а інші 70% займуть курятина, свинина або оленина. Як повідомляють розробники ідеї, вам достатньо сказати, кого бажаєте спробувати в ковбасі, після чого у зірок (за їх згодою) візьмуть біопсію, щоб з отриманих зразків тканини виростити інгредієнти для виробництва м'ясних виробів.


Сьогодні важко сказати, вироблятимуться такі сорти ковбас в дійсності або ж це залишиться в теорії. Ясно одне - на такі експерименти над своїм організмом наважиться не всякий ...