среда, 29 октября 2014 г.

Фарширований гусак


Фарширований гусак

Інгредієнти:

Гусак - 5 Кілограм
Грудинка копчена свиняча - 300 Грам
Гриби свіжі - 1 Кілограм
Рис - 300 Грам
Часник - 4-5 зубчиків
Горіхи волоські - 0,5 склянки
Лимон - 1 Штука
Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка (половина перцю для мариновки птахи, половина - для начинки)
Сіль - 2 Ст. ложки (половина солі - на маринад для гусака, половина - для начинки)
Мед - 2 Ст. ложки
Гірчиця - 2 Ст. ложки
Кмин - 1 Чайна ложка
Цибуля ріпчаста - 2-3 Штук
Олія - ​​100 мілілітрів

Приготування:

Фарширований гусак

Приготуємо всі необхідні інгредієнти.

Фарширований гусак

Підготовленого гусака натрем сумішшю часнику, солі і перцю. Зробимо по всьому гусакові проколи і нашпигуємо його дрібно порізаної грудинкою.

Фарширований гусак

Поки гусак маринується, займемося начинкою. Поріжемо шматочками гриби, покришимо цибулю і піджаримо все це на невеликій кількості олії.

Фарширований гусак

Зваримо рис. Змішаємо його з підготовленими грибами, товченими волоськими горіхами. Солимо, перчимо.

Фарширований гусак

Фаршируємо гусака начинкою. Зашиваємо або заколюємо всі отвори і поміщаємо гусака в рукав для запікання. Не забудемо зробити у верхній частині рукава кілька маленьких проколів. Запікаємо гуся при 180 градусах 3-4 години.

Фарширований гусак

Фаршируємо гусака начинкою. Зашиваємо або заколюємо всі отвори і поміщаємо гусака в рукав для запікання. Не забудемо зробити у верхній частині рукава кілька маленьких проколів. Запікаємо гуся при 180 градусах 3-4 години.