четверг, 30 октября 2014 г.

Як харчуватися майбутній мамі


Всім відомо, що харчування вагітної дуже важливо не тільки для здоров'я матусі і розвитку плода в утробі, але і для здібностей і здоров'я дитини після його народження, адже всі органи закладаються в момент внутрішньоутробного розвитку. Що корисно їсти майбутній мамі?



Правильне харчування дуже важливе для майбутньої мами і її малюка. Від цього залежать лейкоцити при вагітності, докладніше про які можна прочитати на медичному порталі nebolet.com, а також здоров'я не тільки мами, але і дитини.
Вчені з Норвегії впевнені, що вагітна жінка повинна їсти жирну морську рибу. Засновують вони своє твердження на масштабному дослідженні харчування майбутніх матусь та їх народжених дітей. Вживання вагітною жінкою риби жирних сортів, де високо вміст Омега-3 жирних кислот, підвищує показники інтелекту майбутнього малюка на 5 балів. Вчені рекомендують їсти кожного тижня від 350 грамів такої риби. Дослідники також довели взаємозв'язок харчування майбутньої матусі з її психологічним станом після пологів. Якщо регулярно в вагітність їсти жирну рибу, то післяпологова депресія вам буде не страшна. До таких сортів риби відноситься скумбрія, форель, сьомга, норвезький оселедець.


До речі, зв'язок між харчуванням матусі і здоров'ям майбутнього малюка підтвердили і вчені з Канади. Зокрема питання стосувалося стану зубів дитини. Якщо у вагітної в організмі вітаміну D було в достатку, її дітям менше пломбували зубки. Виходить, що ризик появи карієсу закладається ще під час внутрішньоутробного розвитку. Дослідники відібрали більше двох сотень вагітних, за дітками яких вони стежили після народження. В організмі 70% майбутніх мам кількість вітаміну D було в нормі, а у решти 30% - було недостатнім. У віці одного року і чотирьох місяців у малюків перевіряли стан зубів. Приблизно третина діток страждали від карієсу, причому більше їх число були народжені від мам, які відчували брак вітаміну D.


Грунтуючись на описаних вище даних учені всього світу радять приділяти особливу увагу харчуванню вагітних жінок. Воно має бути збалансованим і зобов'язане забезпечувати не тільки потреби матусі, а й її плоду, щоб у майбутньої дитини не виникало проблем зі здоров'ям.