Дієтичне блюдо для всієї родини: найніжніший овочевий супчик з вершками і курячими фрикадельками.
Рецепт вершкового супу з фрикадельками може виручити, якщо немає часу варити м'ясний бульйон. Крім того, це відмінний варіант для дитячого та дієтичного меню – супчик легкий і в той же час живильний і корисний. Для фрикадельок можна використовувати абсолютно будь м'ясний фарш. Але особливо гарні фрикадельки з курки або індички. Вони швидко проварюються, мають м'яку і ніжну текстуру, тому такий суп якнайкраще підходить для самих маленьких членів сім'ї.
Для овочевого супу з фрикадельками знадобиться:
- куряча грудинка для фаршу (250-300 гр)
- 1 велика цибулина
- 1 яйце
- 1 невелика брокколі (можна замінити цвітною капустою)
- зелень кропу
- 2-3 картоплини
- 1 морква
- 200 мл вершків
- сіль, спеції за смаком
- вершкове масло для пасерування
Моркву натерти соломкою. Половину цибулини дрібно нарізати. В суповий каструлі розтопити трохи вершкового масла. Спочатку пару хвилин обсмажити цибулю, потім додати моркву. Пасеровані на слабкому вогні 5-7 хвилин.
Картоплю нарізати дрібними кубиками. Брокколі розібрати на суцвіття.
Для фрикадельок:
- курячу грудку і залишився лук пропустити через м'ясорубку
- додати яйце
- підсолити і приправити спеціями
- додати дрібно нарізаний кріп
- фарш ретельно розмішати до однорідності.
З фаршу сформувати маленькі кульки (розміром з волоський горіх).
У каструлю з пасеровку влити воду і довести до кипіння. Підсолити, додати лавровий лист, перчик-горошок і занурити нарізану картоплю. Проварити до напівготовності (близько 10 хв.)
Брокколі додаємо в суп в останню чергу, разом з фрикадельками.
Оскільки курячий фарш має дуже м'яку текстуру, його зручніше набирати мокрою ложкою, надаючи форму кульки, і відразу ж опускати в суп – в киплячій воді кульки відразу ж схоплюються.
Щоб курячі фрикадельки не вийшло жорсткими, їх важливо не переварити. Після того як вони спливуть, достатньо проварити 5-6 хвилин при тихому кипінні.
Коли суп буде практично готовий, тонкою цівкою влити вершки. Ще раз довести до кипіння і відразу ж вимкнути вогонь. Готовий суп посипати зеленню і дати трохи настоятися.
Приємного апетиту!