четверг, 30 октября 2014 г.

У чому користь імбиру?


Імбир - це одна з найдавніших прянощів в світі. Навіть кілька століть тому його широко застосовували в кулінарії: робили хліб, додавали в м'ясні страви, напої. Про його цілющі функції знали вже й тоді. Для підвищення цих функцій його поєднували з кардамоном і мускатним горіхом. У ті часи вважали, що імбир виступає в якості афродізіака. В Японії його застосовували як засіб для поліпшення травлення.



Про лікувальні властивості цього кореня люди довідалися давно. В наш час імбир використовують дуже широко. Його використовують у медичних цілях, у виготовленні косметики, в кулінарії, а для позбавлення від зайвих кілограмів п'ють кефір з імбиром для схуднення.


Що краще: сушений або свіжий імбир?


На сьогоднішній день імбир можна придбати в будь-якому вигляді. Він може бути сухий, мелений, свіжий, консервований.


Імбир дуже корисний: у ньому міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. Серед вітамінів він має вітаміни A, B, C, кальцій, магній, фосфор та інші. Якщо необхідно протизапальний засіб, то імбир краще використовувати в сухому вигляді. У свіжому вигляді його добре застосовувати для поліпшення травного обміну.


Як імбир впливає на травну систему?


У своєму складі імбир має велику кількість ефірних масел, що добре обволікає травний тракт і захищає від печії, метеоризму. Також можна вживати в їжу консервований імбир для захисту мікрофлори шлунка від паразитів.


Вплив імбиру на шкіру


Так як корінь має протизапальну дію на шкіру він діє заспокійливо. З нього можна робити різні маски і компреси для очищаючого ефекту. Можна протирати шкіру обличчя свіжими часточками імбиру для омолоджуючого і загоювального ефекту.


Протизапальні властивості


Корінь є дуже хорошим засобом при застуді, бронхіті. Його можна використовувати при зубному болю, мігрені, запобігає появі тромбів.


При лікуванні і профілактики вірусних захворювань імбир найкраще вживати, додаючи в чай.


Існують протипоказання щодо вживання імбиру, а саме: жінкам при вагітності, людям при гіпертонії і діабету.