вторник, 11 ноября 2014 г.

Домашня копчена риба


Домашня копчена риба

Інгредієнти:

- 3 свіжоморожених скумбрії
- розсіл - 1 літр води,
- 3 столові ложки без верху солі,
- 1/5 столові ложки цукру,
- 2 столові ложки сухої заварки чорного чаю,
- 2 жмені цибулиння.

Приготування:

Рибу вичистити, вимити, видалити голови і хвости.

Приготувати розсіл:

У каструлю з водою покласти сіль, цукор, заварку і лушпиння цибулі. Довести до кипіння, остудити і процідити.

Підготовлені тушки риби викласти в ємність, залити приготовленим розсолом, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 4 дні, щодня зранку і ввечері рибу перевертати. Витягнути рибу з розсолу, перекласти в іншу ємність і зберігати в холодильнику. Смакота !!! Особливо з відвареної картоплею, квашеною капустою і солоними грибами. Спробуйте.