понедельник, 10 ноября 2014 г.

Теплий салат зі смаженими баклажанами


Інгредієнти салату - смажені баклажани, помідори черрі і бринза - вдало поєднуються і гармонійно доповнюють один одного.


Помідори нейтралізують жирність смажених баклажанів і пом'якшують солоний смак бринзи. Страву можна подавати в якості теплого салату або як гарнір. 


Для приготування салату знадобиться:
- невеликих баклажанів – 2-3 шт
- помідори черрі – 8-10 шт.
- жменя руколи
- коров'яча бринза – 100 гр
- салатний цибуля – 1 шт.
- сіль


салат зі смаженими баклажанами



Для заправки:

- по 2 ст. л. сметани та майонезу
- часник за смаком
- 1 ч. л. гірчиці


1.  Баклажани нарізати великими шматочками і обсмажити в добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Потім перекласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.


Теплий салат зі смаженими баклажанамиТеплий салат зі смаженими баклажанами


2.    Підготувати інші компоненти:
- помідори черрі нарізати половинками;
- бринзу – кубиками;
- рукколу (можна замінити салатними листям) порвати руками;
- салатну цибулину нарізати тонкими півкільцями.


Теплий салат зі смаженими баклажанамиТеплий салат зі смаженими баклажанами


Всі інгредієнти упереміш скласти в широку салатницю, не перемішуючи (щоб помідори не потекли).


Змішати в рівних частинах сметану і майонез, додати 1 ч. л. гірчиці і заправити салат.


Теплий салат зі смаженими баклажанами