Інгредієнти салату - смажені баклажани, помідори черрі і бринза - вдало поєднуються і гармонійно доповнюють один одного.
Помідори нейтралізують жирність смажених баклажанів і пом'якшують солоний смак бринзи. Страву можна подавати в якості теплого салату або як гарнір.
Для приготування салату знадобиться:
- невеликих баклажанів – 2-3 шт
- помідори черрі – 8-10 шт.
- жменя руколи
- коров'яча бринза – 100 гр
- салатний цибуля – 1 шт.
- сіль
Для заправки:
- по 2 ст. л. сметани та майонезу
- часник за смаком
- 1 ч. л. гірчиці
1. Баклажани нарізати великими шматочками і обсмажити в добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Потім перекласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
2. Підготувати інші компоненти:
- помідори черрі нарізати половинками;
- бринзу – кубиками;
- рукколу (можна замінити салатними листям) порвати руками;
- салатну цибулину нарізати тонкими півкільцями.
Всі інгредієнти упереміш скласти в широку салатницю, не перемішуючи (щоб помідори не потекли).
Змішати в рівних частинах сметану і майонез, додати 1 ч. л. гірчиці і заправити салат.